Bloemkool in de frituur

25-30 min

bloemkool

Bloemkool her uitgevonden

Bloemkool is niet alleen super lekker om bloemkool soep van te maken, maar ook om te frituren. Hoewel het in Nederland niet zeer gebruikelijk is, is dit in het midden oosten echt een ding. De oosterse keuken heeft niet alleen lekkere dingen, maar ze zijn ook nog eens mega gezond. Het voordeel is, dat jij dit ook zelf kunt maken binnen een handomdraai!

  • Je haalt alle roosjes van de bloemkool af, spoelt ze goed om. Als je niet biologische bloemkool koopt, zorg er dan voor dat je ze met bijvoorbeeld appel azijn of baking soda schoon maakt. Tip: als je een keer per week al je groenten en fruit omwast hoef je dat niet per keer te doen.

  • Als je alles er af hebt gehaald en omgespoeld hebt, dan kies je voor de airfryer of frituurpan. De airfryer is uiteraard vele malen gezonder dan de frituurpan, maar je levert wel in op smaak beleving. Mocht je toch liever frituren zoals mijn vriend, kies dan om dit te doen in olijfolie. Normaliter ben ik een fan van extra vierge olijfolie, maar gezien dit nog duurder is, en het hier om grotere aantallen gaat, is het prima als je dit in normale olijfolie doet.

  • Haal ze eruit als ze licht bruin kleuren (+- 4 min). Als je zodra je verkleuring ziet niet direct eruit haalt, zal je broccoli dood achtig eruit zien en heel erg droog smaken. Je wil dus eigenlijk zoveel mogelijk groen zien.

  • Als je ze eruit hebt gehaald dan kun je het combineren met je favoriete spread. Je kunt kiezen om de tahini saus erbij te doen, maar hummus kan ook prima of tomatenpuree bijvoorbeeld.

  • Laat de olie uitlekken op keukenpapier met een bord eronder. Als al het vet in het papier is getrokken kun je het eten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Om nooit meer het laatste functional medicine nieuws en deals te missen!

Leave A Comment

Titel

Ga naar de bovenkant