Glutenvrije muffins met bananen smaak

35-40 min

muffin

Stap 1 : Ingredienten

Extreem makkelijk te maken en overheerlijk tegelijkertijd.
Met dit recept maak jij de lekkerste bananen brood achtige glutenvrije muffins.

  • 4 rijpe bananen (hoe geler hoe minder de smaak zal zijn)
    100 gram ghee of kokosolie (extra vierge)
    4 eieren
    0,5 theelepel zeezout
    1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden
    125 gram kokosmeel
    * Je kunt ook 100 gram kokosmeel nemen en 50 gram van een meelsoort naar keuze nemen
    2 handjes rozijnen (optioneel)
    1 theelepel natriumcarbonaat

Step 2 : Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Doe de bananen, kokosolie, zout, kaneel en eieren in de keukenmachine.

    Voeg hier de natriumbicarbonaat + het meel aan toe en meng tot een glad beslag. Indien gewenst kun je ook de rozijnen hier aan toevoegen (zorg er voor dat je het wel eerst weekt i.v.m. het fytinezuur).

    Doe het beslag in je muffin vormpjes en bak deze in 25 minuten af in een voorverwarmde oven.

    * Als test kun je een vork of satéprikker in het deeg prikken, als het er droog uitkomt zijn de muffins goed.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Om nooit meer het laatste functional medicine nieuws en deals te missen!

Titel

Ga naar de bovenkant