Zelfgemaakte kokos poffertjes

20-30min

kokos poffertjes

Stap 1 : Verzamel alle ingredienten

Deze kokospoffertjes zijn echt mega lekker en ik kan je garanderen, zoiets heb je nog nooit geproefd. Het is ook nog eens geheel veganistisch te maken en ook vrij gezond. Als je die woorden combineert, dan klikt dat als magie in mijn oren. Probeer het voor jezelf, ik ben razend benieuwd of jij net zo enthousiast bent als ik dat ben!

  • Ingredienten:

  • 200 gram rijstmeel
    230 ml kokosmelk
    100 gr kokosbloesemsuiker voor de zoetekauw. Experimenteer met minimaal 50% minder suiker. Minimaal 20 gr aanhouden.
    1 snufje keltisch zeezout (normaal zout is ook mogelijk als hier je voorkeur naar uit gaat)
    kokosolie om in te bakken

Stap 2 : Bereiding van de overheerlijke kokospoffertjes

Tip: Zonder poffertjes pan is het ook mogelijk om deze overheerlijke kokospoffertjes te maken. Gebruik hiervoor een koekenpan en doe het deeg in de spuitfles. Spuit dit vervolgens in kleine rondjes in de pan en draai de poffertjes om. Zodra ze goudbruin zijn aan beide kanten zijn ze klaar om opgegeten te worden.

  • Doe het meel in de keukenmachine en voeg de melk, suiker en zout toe.

  • Mix het geheel glad in circa 1 minuut op de laagste stand en zet de poffertjes pan op het vuur.

  • Voor de mensen die het echt in Aziatische stijl willen doen en de groente aan de binnenkant van het poffertje willen hebben dient de volgende stap uitgevoerd te worden:

  • Gebruik 2 poffertjes ijzers en vul het deeg tot aan de rand (doordat er geen ei of wijnsteenbakpoeder in het product zit, gaat het niet rijzen). Doe nu je groente in een van de 2 poffertjes ijzers, wacht hier niet te lang mee want als het deeg is gestold dan is het te laat. Haal nu de poffertjes uit de eerste pan en voeg ze toe aan de andere helft in poffertjes pan twee. Laat ze hierna nog even afkoelen en daar zijn je overheerlijke kokospoffertjes.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Om nooit meer het laatste functional medicine nieuws en deals te missen!

Titel

Ga naar de bovenkant